De yngsta barnens inskolning………. GÖTEBORG 26 mars kl.9-16
365 dagar gammal möter många barn idag det livslånga lärandet i organiserad form – i förskolan. Kompetent på många sätt men med stora individuella behov ska många klara av en arbetsvecka på 40-50 timmar. Samtidigt har Sveriges förskolor aldrig tidigare haft så många små barn, i så stora grupper, under så långa dagar – det ställer krav!
Verksamheten ska vila på vetenskaplig grund. Enligt läroplanen ska varje barn, tillsammans med sina föräldrar få en god start i förskolan. Vad innebär det? Hur gör man för att möta det lilla barnets behov, föräldrarna och utgå från forskning om hjärnans utveckling och anknytnings teorin?
De yngsta barnens inskolning VÅREN 2020
- Hjärnans utveckling och dess känslighet för stress
- Den livsviktiga anknytningen
- En väl genomarbetad inskolningsplan presenteras
- Pedagogens respektive förälderns roll
Jag var bara sugen att skriva och berätta om mina reflektioner kring årets inskolning. Jag kan sammanfatta den här perioden med ett ord, MAGISKT!
Det är min fjärde inskolning på förskolans småbarnsavdelning och en helt annan upplevelse än de tidigare. I år har vi ett helt annat tänk, tack vare vår utbildning, och har varit mer förberedda. Vi har varit väldigt tydliga med hur vi ser på inskolning och hur den ska gå till med anknytningsteorin som grund.
Kollegor från äldrebarnsavdelningen säger att det är en helt annan harmoni i grupperna redan nu trots att vi är så tidigt på terminen. Visst har vi barn som är ledsna men de tyr sig till sin anknytningspedagog och de blir tröstade.
Föräldrarna har varit så nöjda och tillitsfulla. Jag tror att vi utstrålar en helt annan proffsighet. Vi vet vad vi gör och varför. – förskollärare och dipl. småbarnspedagog Bibbi, Borås
Kursmaterial samt för- och eftermiddagsfika ingår.