Välkommen tillbaka!

Ett nytt läsår väntar. Många barn och föräldrar stiftar i dagarna kontakt med förskolans värld för första gången. Sveriges skolväsende står för dörren… Många börjar som 1-åring och vistas många av sina vakna timmar i förskolan under 5-6 år. Starten på denna tid kan inte nog betonas. Den är så viktig. Både för det lilla barnet, vårdnadshavarna och för dig som pedagog. Att möta nya människor, stora och små, i en helt ny miljö ställer stora krav, speciellt när man bara är 365 dagar gammal. Hjärnan orkar inte med så många nya intryck.

Nu är du som pedagog viktigare än någonsin. Med enkla små tips kan man underlätta anknytnings- och kommande separationsprocess för det lilla barnet. Du som pedagog behöver styra, hålla i ”ratten” för hur denna resa ska bli. Det är du som kan miljön, du som har ”kartan”. En av de viktigaste ingredienserna är TID. Låt det ta tid. Tid till att lära känna miljön, pedagogerna. Belasta inte barnet med för mycket intryck. Successivt behöver de får smaka på förskolan, i sin egen takt, den blir så mycket godare då.

Lär dig mer på den digitala kvällskursen Anknytning och introduktion i förskolan på vetenskaplig grund, 17 aug kl. 17.00-20.00. Här får du mer tips på vad som kan göra introduktionen lättare för både barn, vårdnadshavare och pedagoger.

Datum till ytterligare kurser meddelas i nästa brev som kommer i mitten av augusti:

  • VAD ÄR MONTESSORIPEDAGOGIK FÖR 1-3ÅRINGAR?
  • DE YNGSTA BARNEN I FÖRSKOLAN
  • FRÄMJA PSYKISK HÄLSA I FÖRSKOLAN

Hoppas vi ses!

Similar Posts