God fortsättning!

Hoppas du haft en skön ledighet och fått tid till vila och återhämtning.

Det ljusnar… redan nu har dagen blivit 27 min längre sen vintersolståndet! Och som vi behöver det – ljuset. Det är stor skillnad på orken klockan 16.00 i januari och samma tid i juni? Vi vuxna känner av det och det märks tydligt på barnen.

Ett nytt år, ny termin, nya kollegor och barn. Kanske står du beredd att ta emot nya barn som för första gången ska möta förskolan med allt vad det innebär? Det är mycket som krävs. Men du ska veta att du är viktig – ja, för vissa barn t.o.m. livsviktig. 

Vårens Kurser

Hur starten blir har stor betydelse för alla i förskolan. Inte bara barnet utan och hur ni kollegor får en god arbetsmiljö. Hur introduktionen blir är en arbetsmiljöfråga. Mer om detta på kursen Tio konkreta tips för en god introduktion 17 januari.

Denna termin finns det en hel del kurser som erbjuds, som du ser nedan. Är mycket glad att få samarbeta med förskolepsykolog Anna Hellberg Björklund, som håller två kurser i SmåBarn i Lunds regi: Möta kris och trauma hos barn i förskolan 24 jan & Främja psykisk hälsa i förskolan 7 maj. 

”Save the date” för vår konferens med rubriken Våga vara viktig vuxen 11 april, då vi sätter fokus på relationer i förskolan tillsammans med Margareta Öhman, Gunilla Niss, Anna Hellberg Björklund och Helena Lindfors. 

Läsåret 2024/2025

Snart är den tillbaka, Småbarnspedagogutbildningen startar läsåret 2024-2025. Inom en månad är det möjligt att göra en intresseanmälan. Håll koll på månadsbrev och SmåBarn i Lunds facebook & instagram. 

De uppskattade FORUMEN – Vi pratar de yngsta barnen i förskolan, återkommer snart…

Ser fram emot att se dig i ”rutan”!

MVH,

Helena Lindfors

För att läsa hela månadsbrevet klicka här:

Similar Posts