Välkommen hösten

Nu finns det inte någon återvändo, hösten är här. Vi har gått över till vintertid, något som är mer jobbigt för vissa än andra. Vi har vår inre klocka som orienteras oss. Tänk att bara en timmas förskjutning åt ena eller andra hållet kan vara svårt för en del av oss och såklart speciellt för de allra minsta. För oss vuxna kanske det blev en extra sovmorgon i söndags. 

I SmåBarn i Lund ska snart vårens kursprogram sättas. Det blir synligt i december månadsbrev. Vi har startat upp FORUM – Vi pratar de yngsta barnen i förskolan och det första tillfället blev ämnet anknytning, trygghet och om hur höstens introduktioner blivit. Välkommen på de kommande tillfällena 13 nov och 6 dec. Kom som du är och slå dig ner en timma med kaffe- eller tekoppen och en go filt om axlarna. Vad är just du intresserad av att prata om?

Samarbetet med förskolepsykolog Anna Hellberg Björklund fortsätter till våren. Intresset för hennes kurs Främja psykisk hälsa i förskolan (och kommande bok med samma namn) var stort och vi har bestämt köra den till våren igen.

Kursen Yngrebarnskompetens för rektorer startar 23 nov som den första i en serie om tre delar vilka planeras till våren 2024. I dagsläget är det ett tiotal anmälda. Kul! Tipsa gärna din rektor!

Du är varmt välkommen, 

Helena Lindfors

P.S. SmåBarn i Lunds hemsida fortsätter att uppdateras. Vi ber om överinseende under tiden som den förändras. 

Tips

Kasta löv, samla kastanjer och hoppa i vattenpölar – det är bara att passa på. Gör denna höstlövsramsa med barnen nu när lövhögar bildas. Du kommer få göra den många gånger!
Höstlövsramsa:
Öppna…och… stäng 
samla… och… släng!
(Sträck ut armarna och samla hela famnen av löv… och släng dem högt upp i luften.)

För att läsa hela månadsbrevet klicka här:

Similar Posts